Gyrostál krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 60 dkg sertéstarja
- 0,5 csomag gyros fűszerkeverék
- olaj
- 1 piros húsú paprika
- 1 csokor újhagyma
- 8 koktélparadicsom
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd megszórjuk a fűszerrel, kevés olajat öntünk rá és jól összekeverjük, majd félretesszük.
Közben a hagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomokat pedig elfelezzük. A krumplit meghámozzuk és közepes kockákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd rárakjuk a krumplit és elkezdjük pirítani, közben pedig sózzuk és borsozzuk. Kb 5 perc után hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk tovább.
Fedőt teszünk az edényre és időnként megkeverve, hogy ne égjen le, majdnem készre főzzük. Ha szükséges, akkor kevés, de tényleg csak kevés vizet önthetünk alá.
Amikor már a krumpli és a hús is majdnem puha, akkor hozzáadjuk a hagymát, paprikát és a paradicsomot, majd kb 5 perc alatt készre főzzük.
Tzatzikivel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »