Gyrostál krumplival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 60 dkg sertéstarja
- 0,5 csomag gyros fűszerkeverék
- olaj
- 1 piros húsú paprika
- 1 csokor újhagyma
- 8 koktélparadicsom
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd megszórjuk a fűszerrel, kevés olajat öntünk rá és jól összekeverjük, majd félretesszük.
Közben a hagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomokat pedig elfelezzük. A krumplit meghámozzuk és közepes kockákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd rárakjuk a krumplit és elkezdjük pirítani, közben pedig sózzuk és borsozzuk. Kb 5 perc után hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk tovább.
Fedőt teszünk az edényre és időnként megkeverve, hogy ne égjen le, majdnem készre főzzük. Ha szükséges, akkor kevés, de tényleg csak kevés vizet önthetünk alá.
Amikor már a krumpli és a hús is majdnem puha, akkor hozzáadjuk a hagymát, paprikát és a paradicsomot, majd kb 5 perc alatt készre főzzük.
Tzatzikivel tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »