Gyrostál krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 60 dkg sertéstarja
- 0,5 csomag gyros fűszerkeverék
- olaj
- 1 piros húsú paprika
- 1 csokor újhagyma
- 8 koktélparadicsom
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A húst csíkokra vágjuk, majd megszórjuk a fűszerrel, kevés olajat öntünk rá és jól összekeverjük, majd félretesszük.
Közben a hagymát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk, a paradicsomokat pedig elfelezzük. A krumplit meghámozzuk és közepes kockákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd rárakjuk a krumplit és elkezdjük pirítani, közben pedig sózzuk és borsozzuk. Kb 5 perc után hozzáadjuk a húst és együtt pirítjuk tovább.
Fedőt teszünk az edényre és időnként megkeverve, hogy ne égjen le, majdnem készre főzzük. Ha szükséges, akkor kevés, de tényleg csak kevés vizet önthetünk alá.
Amikor már a krumpli és a hús is majdnem puha, akkor hozzáadjuk a hagymát, paprikát és a paradicsomot, majd kb 5 perc alatt készre főzzük.
Tzatzikivel tálaljuk.