Indiai fasírt zöldséges kuszkusszal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 0,5 kg sovány darált hús (csirke vagy pulyka)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 ek kukoricaliszt
- 2 tk garam masala fűszerkeverék
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- zsemlemorzsa a külsejére (opcionális)
- só, bors ízlés szerint
Zöldséges kuszkuszhoz:
- 1 bögrényi kuszkusz
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 szál újhagyma
- fél darab kígyóuborka (15 cm-es darab)
- 2 előfőzött cékla
- 1 tk szárított mentalevél
- 1 tk szárított petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A fasírt alapanyagait összegyúrjuk, majd két rudat formázunk belőle. A rudakat egy kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk zsemlemorzsával. Kevés olajat locsolunk a tetejére és 200 fokos sütőben, letakarva 30 percig sütjük. Ha átsült akkor levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított uborkát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.Egy magas falú edényben kevés olajon megdinszteljük a felvágott gombát, a hagymát és a felaprított hagymát. Sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kissé összeesett, akkor hozzáadjuk a kuszkuszt, összekeverjük és a két bögrényi vízzel felöntjük. Lefedve megpároljuk, majd ha megfőtt hozzákeverjük a felaprított céklát és összekeverjük. A szeletekre vágott fasírttal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

