Gyors tepsis krumpli recept
Ők is elkészítették
                            Hozzávalók:
- kb 1 kg krumpli
 - 10 dkg reszelt sajt (nálam trappista és füstölt vegyesen)
 - 1 dl főzőtejszín
 - 1 pohár (160 ml) tejföl
 - só
 - 1 mokkásnál pirospaprika
 - 1 tk zabpehely
 - diónyi vaj
 
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágjuk, utána 5 percig sós vízben főzzük.
Egy tepsit kivajazunk, belehintjük az aljába a zabpelyhet és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit, majd ízlés szerint sózzuk és ráöntjük a tejszínt, valamint a tetejére a tejfölből kis halmokat rakunk.
A paprikát összekeverjük a reszelt sajttal és ráhintjük a sajtot a krumplira és 180 fokos sütőben addig sütjük, ameddig szép színt kap. Ez kb 20 perc (közben figyeljük, hogy nehogy megégjen).
Remek egytálétel, de köretnek is finom.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
											
											









