Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás rakottas recept

Gombás rakottas
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg vöröshagyma
    • 6 dkg vaj
    • csipetnyi só és kakukkfű
    • 6 szelet rozskenyér
    • 1 cukkini
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek citromlé
    • 50 dkg csiperke gomba
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 2-2 dl tej és főzőtejszín

    Elkészítése:

    A hagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A vajjal kikenünk egy hőálló tálat, a többit felolvasztjuk egy serpenyőben és a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Sóval és kakukkfűvel ízesítjük,f elöntjük 6 ek vízzel és lefedve kb 15 percig pároljuk.

    A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd a tálat kibéleljük vele. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, törzsét hosszában félbevágjuk, majd 3 mm vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát présen át a citromlébe nyomjuk, a cukkinidarabokat beleforgatjuk és kissé megsózzuk.

    A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
    Gombás-rakottas-3
    A párolt hagymát egyenletesen eloszlatjuk a kenyérszeleteken, majd a cukkini- és gombaszeleteket váltakozva rárakosgatjuk.Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
    Gombás-rakottas-4
    A tojások sárgáját a tejjel és a főzőtejszínnel elkeverjük, majd a rakottasra öntjük.

    Lefedjük a sütőtál tetejével vagy alufóliával 25 percig sütjük kb 180 fokon, majd fólia nélkül további 15 percig pirítjuk.

    Kockára vágva tálaljuk.

    Tipp:

    Laktató és kiadós húsmentes egytálétel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá