Gombás rakottas

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg vaj
  • csipetnyi só és kakukkfű
  • 6 szelet rozskenyér
  • 1 cukkini
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 db tojás sárgája
  • 2-2 dl tej és főzőtejszín

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, majd finomra vágjuk. A vajjal kikenünk egy hőálló tálat, a többit felolvasztjuk egy serpenyőben és a hagymát üvegesre pároljuk rajta. Sóval és kakukkfűvel ízesítjük,f elöntjük 6 ek vízzel és lefedve kb 15 percig pároljuk.

A kenyérszeleteket megpirítjuk, majd a tálat kibéleljük vele. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, törzsét hosszában félbevágjuk, majd 3 mm vékonyan felszeleteljük. A fokhagymát présen át a citromlébe nyomjuk, a cukkinidarabokat beleforgatjuk és kissé megsózzuk.

A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük.
Gombás-rakottas-3
A párolt hagymát egyenletesen eloszlatjuk a kenyérszeleteken, majd a cukkini- és gombaszeleteket váltakozva rárakosgatjuk.Tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Gombás-rakottas-4
A tojások sárgáját a tejjel és a főzőtejszínnel elkeverjük, majd a rakottasra öntjük.

Lefedjük a sütőtál tetejével vagy alufóliával 25 percig sütjük kb 180 fokon, majd fólia nélkül további 15 percig pirítjuk.

Kockára vágva tálaljuk.

Tipp:

Laktató és kiadós húsmentes egytálétel.