Frankfurti tokány recept

Hozzávalók:
- 50 dkg pulyka felső comb filé
- 1 nagy fej hagyma
- 2 pár virsli
- 1 kanál paradicsompüré
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teás kanál őrölt pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- 1 dl. száraz fehérbor
- kevés sertészsír
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra szeljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Hozzátesszük a húscsíkokat, és addig pirítjuk, míg el nem kezd fehéredni. Ekkor felöntjük a fehérborral, valamint hozzáadjuk a paradicsompürét.
Az edénybe tesszük a fűszereket, ( szétnyomott fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt paprika) és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, kevés vizet töltünk rá. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzáadjuk, és átforgatjuk a tokányt.
Más húsféléből is készíthető, akár sertés lapockából is. Tésztán szoktam tálalni, mert bőséges szaftja van az ételnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »