Frankfurti pulyka apró pecsenye recept
Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli pulyka felső comb
- 1 fej hagyma
- 2 pár virsli
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 kanál tejföl
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teás kanál őrölt pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipet majoránna, és kakukkfű
- kevés olaj
Elkészítése:
A húst (pörkölthöz valónál kisebb) darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst, és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik.
Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és a tejfölt, valamint a zúzott fokhagymát is.
Sózzuk, borsozzuk, és kevés majoránnával, valamint kevés kakukkfűvel ízesítjük. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzátesszük, és átforgatjuk.
Ha túl sűrűnek találnánk, kevés alaplével hígíthatunk rajta. Akkor jó, ha bőséges a szaftja.
Rizzsel, vagy kifőzött száraztésztával tálaljuk. Mindenképpen olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bő szaftot.
A frankfurti pulyka apró pecsenye kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

