Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fészek recept

Fészek
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg darált sertéshús
    • 2 darab szemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg bacon szalonna
    • 12,5 dkg mozzarella sajt
    • 3 ek. liszt
    • 5 dl tej
    • 20 dkg sárgarépa
    • 20 dkg cukkini
    • 50 dkg tagliatelle tészta
    • étolaj
    • só, bors

    Elkészítése:

    A darált húst az áztatott zsemlével és a tojással jól összekeverem, sózom, borsozom, majd 10 db golyót formázok belőle.

    A fasírt golyókat bacon szalonnával körbetekerem és serpenyőben kevés étolajon megsütöm, kiveszem és azonnal mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot rakok, melegen tartom.

    A sárgarépát és a cukkinit meghámozom, kockákra vágom és ételízesítős vízben megfőzöm, leszűröm.

    A tésztát sós vízben kifőzöm.

    A serpenyőben maradt olajhoz hozzáadom a lisztet, kicsit átfuttatom, majd felöntöm a tejjel és besűrítem, ha kell sózom.

    A leszűrt tésztából egy hőálló tálba 10 db fészket készítek, mindegyik közepébe egy húsgombócot rakok, ha szükséges sütőben átmelegítem.

    Tálalásnál a tészta és a hús tetejére halmozom a zöldségeket, majd megöntözöm a mártással.

    Tipp:

    A cukkini főzésénél vigyázzunk, mert hamar megpuhul, előbb a répát tegyük a vízbe majd csak pár perc múlva a cukkinit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek