Fészek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1/2 kg darált sertéshús
- 2 darab szemle
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg bacon szalonna
- 12,5 dkg mozzarella sajt
- 3 ek. liszt
- 5 dl tej
- 20 dkg sárgarépa
- 20 dkg cukkini
- 50 dkg tagliatelle tészta
- étolaj
- só, bors
Elkészítése:
A darált húst az áztatott zsemlével és a tojással jól összekeverem, sózom, borsozom, majd 10 db golyót formázok belőle.
A fasírt golyókat bacon szalonnával körbetekerem és serpenyőben kevés étolajon megsütöm, kiveszem és azonnal mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot rakok, melegen tartom.
A sárgarépát és a cukkinit meghámozom, kockákra vágom és ételízesítős vízben megfőzöm, leszűröm.
A tésztát sós vízben kifőzöm.
A serpenyőben maradt olajhoz hozzáadom a lisztet, kicsit átfuttatom, majd felöntöm a tejjel és besűrítem, ha kell sózom.
A leszűrt tésztából egy hőálló tálba 10 db fészket készítek, mindegyik közepébe egy húsgombócot rakok, ha szükséges sütőben átmelegítem.
Tálalásnál a tészta és a hús tetejére halmozom a zöldségeket, majd megöntözöm a mártással.
Tipp:
A cukkini főzésénél vigyázzunk, mert hamar megpuhul, előbb a répát tegyük a vízbe majd csak pár perc múlva a cukkinit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »