Hozzávalók:
Elkészítése:
A darált húst az áztatott zsemlével és a tojással jól összekeverem, sózom, borsozom, majd 10 db golyót formázok belőle.
A fasírt golyókat bacon szalonnával körbetekerem és serpenyőben kevés étolajon megsütöm, kiveszem és azonnal mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot rakok, melegen tartom.
A sárgarépát és a cukkinit meghámozom, kockákra vágom és ételízesítős vízben megfőzöm, leszűröm.
A tésztát sós vízben kifőzöm.
A serpenyőben maradt olajhoz hozzáadom a lisztet, kicsit átfuttatom, majd felöntöm a tejjel és besűrítem, ha kell sózom.
A leszűrt tésztából egy hőálló tálba 10 db fészket készítek, mindegyik közepébe egy húsgombócot rakok, ha szükséges sütőben átmelegítem.
Tálalásnál a tészta és a hús tetejére halmozom a zöldségeket, majd megöntözöm a mártással.
A cukkini főzésénél vigyázzunk, mert hamar megpuhul, előbb a répát tegyük a vízbe majd csak pár perc múlva a cukkinit.