Fészek

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Fészek

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 2 darab szemle
  • 1 tojás
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 12,5 dkg mozzarella sajt
  • 3 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg cukkini
  • 50 dkg tagliatelle tészta
  • étolaj
  • só, bors

Elkészítése:

A darált húst az áztatott zsemlével és a tojással jól összekeverem, sózom, borsozom, majd 10 db golyót formázok belőle.

A fasírt golyókat bacon szalonnával körbetekerem és serpenyőben kevés étolajon megsütöm, kiveszem és azonnal mindegyik tetejére egy-egy szelet sajtot rakok, melegen tartom.

A sárgarépát és a cukkinit meghámozom, kockákra vágom és ételízesítős vízben megfőzöm, leszűröm.

A tésztát sós vízben kifőzöm.

A serpenyőben maradt olajhoz hozzáadom a lisztet, kicsit átfuttatom, majd felöntöm a tejjel és besűrítem, ha kell sózom.

A leszűrt tésztából egy hőálló tálba 10 db fészket készítek, mindegyik közepébe egy húsgombócot rakok, ha szükséges sütőben átmelegítem.

Tálalásnál a tészta és a hús tetejére halmozom a zöldségeket, majd megöntözöm a mártással.

Tipp:

A cukkini főzésénél vigyázzunk, mert hamar megpuhul, előbb a répát tegyük a vízbe majd csak pár perc múlva a cukkinit.