Fehérboros-zöldborsós tokány recept

Hozzávalók:
- 20 dkg császárszalonna, vagy kockázott bacon
- 1 póréhagyma
- 1/2 kg sertéslapocka kockára vagy csíkra vágva
- 2 dl fehérbor
- 1 konzerv, vagy üveges borsó (lényeg hogy legyen leve)
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A kockázott szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, majd egy kistányérba kiszedjük. Az olajban megfonnyasszuk a felkarikázott póréhagymát, majd a húst fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szalonnát, felöntjük borral és borsó levével. Fedő alatt pároljuk. Ha megfőtt a hús, hozzáadjuk borsót és pár percig még főzzük.
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »