Fehérboros-zöldborsós tokány recept

Hozzávalók:
- 20 dkg császárszalonna, vagy kockázott bacon
- 1 póréhagyma
- 1/2 kg sertéslapocka kockára vagy csíkra vágva
- 2 dl fehérbor
- 1 konzerv, vagy üveges borsó (lényeg hogy legyen leve)
- só
- bors
- olaj
Elkészítése:
A kockázott szalonnát kevés olajon zsírjára sütjük, majd egy kistányérba kiszedjük. Az olajban megfonnyasszuk a felkarikázott póréhagymát, majd a húst fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szalonnát, felöntjük borral és borsó levével. Fedő alatt pároljuk. Ha megfőtt a hús, hozzáadjuk borsót és pár percig még főzzük.
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »