Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fehérboros nyúlragu recept

Fehérboros nyúlragu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 db kb. 1kg-os pecsenye nyúl
    • 1 db kaliforniai paprika
    • 3-4 fej vöröshagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg gomba
    • 3 db paradicsom
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 dl száraz fehérbor
    • 2 dl alaplé
    • olíva olaj
    • só, bors
    • kakukkfű

    Elkészítése:

    A nyúldarabokat kevés olajon elősütöm, majd félreteszem.

    A visszamaradt zsiradékon pirítok egy nagyobb kockákra vágott kaliforniai paprikát, 3-4 fej nyolcadokba vágott vöröshagymát és vele együtt pár gerezd szeletekre vágott fokhagymát.

    Megsózom, majd rádobom a szeletelt gombát és addig párolom, amíg a leve el nem párolog.

    Megszóróm egy csapott evőkanál liszttel. Beledobok 3 szem felkockázott paradicsomot. Felöntöm 2 dl fehérborral és 2 dl alaplével.

    Fűszerezem frissen őrölt borsot és szárított kakukkfüvet. Visszateszem a nyúldarabokat és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre főzöm. Barna rizzsel tálalom.

    A fehérboros nyúlragu kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 102 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá