Fehérboros nyúlragu recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 db kb. 1kg-os pecsenye nyúl
- 1 db kaliforniai paprika
- 3-4 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 3 db paradicsom
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl alaplé
- olíva olaj
- só, bors
- kakukkfű
Elkészítése:
A nyúldarabokat kevés olajon elősütöm, majd félreteszem.
A visszamaradt zsiradékon pirítok egy nagyobb kockákra vágott kaliforniai paprikát, 3-4 fej nyolcadokba vágott vöröshagymát és vele együtt pár gerezd szeletekre vágott fokhagymát.
Megsózom, majd rádobom a szeletelt gombát és addig párolom, amíg a leve el nem párolog.
Megszóróm egy csapott evőkanál liszttel. Beledobok 3 szem felkockázott paradicsomot. Felöntöm 2 dl fehérborral és 2 dl alaplével.
Fűszerezem frissen őrölt borsot és szárított kakukkfüvet. Visszateszem a nyúldarabokat és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre főzöm. Barna rizzsel tálalom.
A fehérboros nyúlragu kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 102 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.