Fehérboros nyúlragu recept
Hozzávalók:
- 1 db kb. 1kg-os pecsenye nyúl
- 1 db kaliforniai paprika
- 3-4 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 3 db paradicsom
- 1 evőkanál liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl alaplé
- olíva olaj
- só, bors
- kakukkfű
Elkészítése:
A nyúldarabokat kevés olajon elősütöm, majd félreteszem.
A visszamaradt zsiradékon pirítok egy nagyobb kockákra vágott kaliforniai paprikát, 3-4 fej nyolcadokba vágott vöröshagymát és vele együtt pár gerezd szeletekre vágott fokhagymát.
Megsózom, majd rádobom a szeletelt gombát és addig párolom, amíg a leve el nem párolog.
Megszóróm egy csapott evőkanál liszttel. Beledobok 3 szem felkockázott paradicsomot. Felöntöm 2 dl fehérborral és 2 dl alaplével.
Fűszerezem frissen őrölt borsot és szárított kakukkfüvet. Visszateszem a nyúldarabokat és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre főzöm. Barna rizzsel tálalom.
A fehérboros nyúlragu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 3 g
Zsír: 5 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

