Fehérboros nyúlragu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 db kb. 1kg-os pecsenye nyúl
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg gomba
  • 3 db paradicsom
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl alaplé
  • olíva olaj
  • só, bors
  • kakukkfű

Elkészítése:

A nyúldarabokat kevés olajon elősütöm, majd félreteszem.

A visszamaradt zsiradékon pirítok egy nagyobb kockákra vágott kaliforniai paprikát, 3-4 fej nyolcadokba vágott vöröshagymát és vele együtt pár gerezd szeletekre vágott fokhagymát.

Megsózom, majd rádobom a szeletelt gombát és addig párolom, amíg a leve el nem párolog.

Megszóróm egy csapott evőkanál liszttel. Beledobok 3 szem felkockázott paradicsomot. Felöntöm 2 dl fehérborral és 2 dl alaplével.

Fűszerezem frissen őrölt borsot és szárított kakukkfüvet. Visszateszem a nyúldarabokat és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre főzöm. Barna rizzsel tálalom.