Töltött fasírt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A vagdalthoz:
- 80 dkg darált sertéshús
- 4 db szikkadt zsemle
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- pirospaprika
A töltelékhez:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 szál paraszt kolbász
- piros,sárga,zöld paprika
A kenéshez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet liszt
- étolaj
Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk. 6 tojást megfőzünk. A zsemléket beáztatjuk, kinyomkodjuk. A paprikákat szeletekbe vágjuk. A darált húst összedolgozzuk a fűszerekkel, 2 tojással, kinyomkodott zsemlékkel és az apróra vágott hagymákkal. A masszából téglalapot formázunk, és ráfektetjük a kolbászt, mellé a főtt tojásokat.
Előzőleg a tojások végeit vágjuk le, így jobban illeszkednek egymáshoz. Rátesszük a paprika szeleteket. A téglalap oldalait hajtsuk fel, és nyomkodjuk össze.
Tegyük kiolajozott tepsibe úgy, hogy az összenyomkodott rész kerüljön alulra. Egy tojást keverjünk el egy csipet liszttel és kenjük meg a fasírtot. Előmelegített sütőben, 160 fokon, kb 1 óra alatt megsül.
Jó étvágyat kívánok hozzá!