Töltött darált hús recept
Hozzávalók:
- 1 db kápia paprika
- 2-3 paradicsom
- 10 dkg trappista sajt
- 0,5 kg darált hús
- só
- bors
- 10 dkg gomba
- kevés olaj
- 1 dl habtejszín (30%-os)
Elkészítése:
A darált húst alufóliára helyezzük, és téglalap alakúra egyengetjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. A húsra rétegezünk sajt szeleteket, hosszában csíkokra vágott paprikát, karikázott paradicsomot, dinsztelt gomba szeleteket vagy bármilyen más tölteléket, amit kedvelünk.
Az alufólia segítségével szorosan feltekerjük a húst, és belecsomagoljuk a fóliába, hogy jól tartsa a formáját. Egy tepsibe helyezzük a tekercset, és 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Ezután kibontjuk a fóliát, és a tekercset további 45-50 percig pirítjuk.
Az utolsó 10 perccel a sütés vége előtt az egészet leöntjük habtejszínnel. Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeletekre vágva, ízlés szerinti körettel tálaljuk. Ez az étel remekül passzol salátával, sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.