Töltött darált hús recept

Hozzávalók:
- 1 db kápia paprika
- 2-3 paradicsom
- 10 dkg trappista sajt
- 0,5 kg darált hús
- só
- bors
- 10 dkg gomba
- kevés olaj
- 1 dl habtejszín (30%-os)
Elkészítése:
A darált húst alufóliára helyezzük, és téglalap alakúra egyengetjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. A húsra rétegezünk sajt szeleteket, hosszában csíkokra vágott paprikát, karikázott paradicsomot, dinsztelt gomba szeleteket vagy bármilyen más tölteléket, amit kedvelünk.
Az alufólia segítségével szorosan feltekerjük a húst, és belecsomagoljuk a fóliába, hogy jól tartsa a formáját. Egy tepsibe helyezzük a tekercset, és 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Ezután kibontjuk a fóliát, és a tekercset további 45-50 percig pirítjuk.
Az utolsó 10 perccel a sütés vége előtt az egészet leöntjük habtejszínnel. Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeletekre vágva, ízlés szerinti körettel tálaljuk. Ez az étel remekül passzol salátával, sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »