Töltött darált hús recept

Hozzávalók:
- 1 db kápia paprika
- 2-3 paradicsom
- 10 dkg trappista sajt
- 0,5 kg darált hús
- só
- bors
- 10 dkg gomba
- kevés olaj
- 1 dl habtejszín (30%-os)
Elkészítése:
A darált húst alufóliára helyezzük, és téglalap alakúra egyengetjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. A húsra rétegezünk sajt szeleteket, hosszában csíkokra vágott paprikát, karikázott paradicsomot, dinsztelt gomba szeleteket vagy bármilyen más tölteléket, amit kedvelünk.
Az alufólia segítségével szorosan feltekerjük a húst, és belecsomagoljuk a fóliába, hogy jól tartsa a formáját. Egy tepsibe helyezzük a tekercset, és 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Ezután kibontjuk a fóliát, és a tekercset további 45-50 percig pirítjuk.
Az utolsó 10 perccel a sütés vége előtt az egészet leöntjük habtejszínnel. Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeletekre vágva, ízlés szerinti körettel tálaljuk. Ez az étel remekül passzol salátával, sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »