Töltött darált hús recept
Hozzávalók:
- 1 db kápia paprika
- 2-3 paradicsom
- 10 dkg trappista sajt
- 0,5 kg darált hús
- só
- bors
- 10 dkg gomba
- kevés olaj
- 1 dl habtejszín (30%-os)
Elkészítése:
A darált húst alufóliára helyezzük, és téglalap alakúra egyengetjük. Enyhén sózzuk, borsozzuk, majd ízlés szerint fűszerezzük. A húsra rétegezünk sajt szeleteket, hosszában csíkokra vágott paprikát, karikázott paradicsomot, dinsztelt gomba szeleteket vagy bármilyen más tölteléket, amit kedvelünk.
Az alufólia segítségével szorosan feltekerjük a húst, és belecsomagoljuk a fóliába, hogy jól tartsa a formáját. Egy tepsibe helyezzük a tekercset, és 200 fokra előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük. Ezután kibontjuk a fóliát, és a tekercset további 45-50 percig pirítjuk.
Az utolsó 10 perccel a sütés vége előtt az egészet leöntjük habtejszínnel. Miután megsült, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szeletekre vágva, ízlés szerinti körettel tálaljuk. Ez az étel remekül passzol salátával, sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









