Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás vagdalt hús recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg marha- vagy sovány sertéshús
    • 25 dkg főtt füstölt tarja
    • 2 zsemle
    • tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál olaj
    • őrölt bors

    Elkészítés:
    A húst a tarjával és a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlével együtt megdaráljuk, majd a tojásokkal, sóval meg borssal összedolgozzuk. Kiolajozott őzgerincformába nyomkodjuk, és a sütőben 30-40 percig sütjük. Tálra borítjuk, és a húsból kisült zsiradékkal megöntözzük. (Ha hidegen akarjuk fogyasztani — mert úgy is nagyon finom —, a sütőben a formát vízfürdőbe állítjuk, és a forma tetejét alsó felén megolajozott alufóliával borítjuk le, így nem sül ropogásra a hús, inkább pástétomszerűvé válik.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá