Sajtburger fasírt krumplipürével recept
Hozzávalók:
- fél kg darált hús
- 6 szelet graham toast kenyér
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagy mozzarella golyó
- 5 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál pirított hagyma (jó a bolti is)
- 4 evőkanál ketchup
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez.
- 1 kg krumpli
- 10 dkg vaj
- kb 2 dl tej
- só
- szerecsendió
Elkészítés:
A kenyeret beáztatom vízbe, a krumplit megtisztítom, és bő sós vízben felteszem főzni.
Közben a húst és a többi hozzávalót egy tálba teszem. a kenyeret kinyomkodom a húshoz teszem, az apróra vágott petrezselyem felét, a lereszelt sajtokat szintén hozzá adom, és jó alaposan össze gyúrom. Kevés zsiradékon elősütöm a fasírtokat, a visszamaradt zsíron át pirítom a ketchupot a petrezselyemmel együtt, bele forgatom a fasírtokat és félre teszem.
A megfőtt krumplit áttöröm a vajjal együtt, sózom, borsozom, adok hozzá késhegynyi szerecsendiót, és annyi tejet adok hogy lágy habos pürét kapjak.
Egy kivajazott hőálló edény aljára halmozom a pürét, ennek a tetején szép sorban elrendezem a fasírt golyókat, majd 250 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.