Makaróni szicíliai húsgolyókkal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók 4 főre:
- 0,5 kg darált hús
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db egész paradicsom konzerv
- 1 db 500 gr-os paradicsomlé
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 db friss bazsalikomlevél
- 10 dkg parmezán sajt
- 5 dkg bacon
- 1 cs makaróni
Elkészítés
A darált húst tálba teszem, sózom, hozzáadom a frissen őrölt feketeborsot, majd a sajt felét. A petrezselymet finomra vágom, és a húshoz adom, végül az 1 db tojást. Alaposan összedolgozom, majd néhány percig állni hagyom.
Közben a hagymát, és a szalonnát összevágom, és kevés zsiradékon a szalonnát lepirítom, majd jöhet rá a hagyma, végül a zúzott fokhagyma. Hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a paradicsomlét, fűszerezem sóval-borssal és a bazsalikommal.
A húsgombócokat tetszőleges méretűre formázom, kevés olajon hirtelen megpirítom, majd a kisült húslével együtt a paradicsomszószba öntöm.
Lassú tűzön készre főzöm és a kifőtt tésztával tálalom, a tetejét megszórom a maradék parmezánnal.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.