Húsgombócok üvegtésztával recept
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 25 dkg kínai kel
- 3 fej csiperkegomba
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál porcukor
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- tojás
- 10 dkg üvegtészta
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- teáskanál só
Elkészítése:
A húst jól összedolgozom a szójamártással, a cukorral, a keményítővel és a kissé felvert tojással. A masszából kb. 12 gombócot formálok és 30 percre hűtőbe teszem. Wookban vagy serpenyőben a felforrósított olajon kb. 5 perc alatt körbepirítom a gombócokat, majd kiszedem őket. A visszamaradt olajba teszem a szeletelt gombát, kínai kelt és hagymát. Rászórom a gyömbért és a sót, majd kevergetve 3 percig sütöm. Visszateszem a gombócokat, hozzáadom a negyed órára langyos vízbe áztatott, majd leszűrt tésztát. Fél deci vízzel nyakon öntve, fedő alatt összepárolom.
Sztori: A saját weboldalamról való a recept: https://herta.5mp.eu/web.php?a=herta&o=t7epoAzMpD
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

