Húsgombócok üvegtésztával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 40 dkg darált sertéshús
- 25 dkg kínai kel
- 3 fej csiperkegomba
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál porcukor
- 1 teáskanál étkezési keményítő
- tojás
- 10 dkg üvegtészta
- 1 kávéskanál gyömbérpor
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- teáskanál só
Elkészítése:
A húst jól összedolgozom a szójamártással, a cukorral, a keményítővel és a kissé felvert tojással. A masszából kb. 12 gombócot formálok és 30 percre hűtőbe teszem. Wookban vagy serpenyőben a felforrósított olajon kb. 5 perc alatt körbepirítom a gombócokat, majd kiszedem őket. A visszamaradt olajba teszem a szeletelt gombát, kínai kelt és hagymát. Rászórom a gyömbért és a sót, majd kevergetve 3 percig sütöm. Visszateszem a gombócokat, hozzáadom a negyed órára langyos vízbe áztatott, majd leszűrt tésztát. Fél deci vízzel nyakon öntve, fedő alatt összepárolom.
Sztori: A saját weboldalamról való a recept: https://herta.5mp.eu/web.php?a=herta&o=t7epoAzMpD
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.