Húsgombócok üvegtésztával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg kínai kel
  • 3 fej csiperkegomba
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 teáskanál porcukor
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • tojás
  • 10 dkg üvegtészta
  • 1 kávéskanál gyömbérpor
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • teáskanál só

Elkészítése:
A húst jól összedolgozom a szójamártással, a cukorral, a keményítővel és a kissé felvert tojással. A masszából kb. 12 gombócot formálok és 30 percre hűtőbe teszem. Wookban vagy serpenyőben a felforrósított olajon kb. 5 perc alatt körbepirítom a gombócokat, majd kiszedem őket. A visszamaradt olajba teszem a szeletelt gombát, kínai kelt és hagymát. Rászórom a gyömbért és a sót, majd kevergetve 3 percig sütöm. Visszateszem a gombócokat, hozzáadom a negyed órára langyos vízbe áztatott, majd leszűrt tésztát. Fél deci vízzel nyakon öntve, fedő alatt összepárolom.

Sztori: A saját weboldalamról való a recept: https://herta.5mp.eu/web.php?a=herta&o=t7epoAzMpD