Bújtatott fasírt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált marhahús
- 1 fél fej reszelt vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél doboz paradicsompüré
- 2 közepes nagyságú
- főtt burgonya
- 1 evőkanál olaj
- só
- őrölt bors
A tetejére:
- 9 szem burgonya
- kevés tej
- 3 dkg vaj
- só
- paradicsommártás
Elkészítés:
A húst a hagymával, tojással, paradicsompürével, a főtt, hámozott, áttört burgonyával, sóval, borssal összegyúrjuk. Hosszúkás cipót formálunk belőle, és megolajozott alufóliába csomagolva, egy fél óráig a sütőben sütjük. Közben a többi burgonyából vajjal meg egy kevés tejjel elég vastag burgonyapürét készítünk, a kisült és kicsomagolt fasírtot bevonjuk vele, és a tetejét villával „rücskösre” formázva, a sütőben, közepes lángon, kissé megpirítjuk. Paradicsommártással tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »