Bújtatott fasírt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 fél fej reszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • fél doboz paradicsompüré
  • 2 közepes nagyságú
  • főtt burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors

A tetejére:

  • 9 szem burgonya
  • kevés tej
  • 3 dkg vaj
  • paradicsommártás

Elkészítés:
A húst a hagymával, tojással, paradicsompürével, a főtt, hámozott, áttört burgonyával, sóval, borssal összegyúrjuk. Hosszúkás cipót formálunk belőle, és megolajozott alufóliába csomagolva, egy fél óráig a sütőben sütjük. Közben a többi burgonyából vajjal meg egy kevés tejjel elég vastag burgonyapürét készítünk, a kisült és kicsomagolt fasírtot bevonjuk vele, és a tetejét villával „rücskösre” formázva, a sütőben, közepes lángon, kissé megpirítjuk. Paradicsommártással tálaljuk.