Fasírtcsiga mustármártáson recept
Hozzávalók:
Fasírthoz:
- 50 dkg darált sertéshús
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 zsemle
- 5 ek napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 ek zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Krumplipüréhez:
- 1 kg burgonya
- só ízlés szerint
- 2 dl tejföl
Mustármártáshoz:
- 1 csapott ek finomliszt
- 4 dl csirke alaplé
- 2 ek mustár
- 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
- 2 ek citromlé
- 5 ek napraforgó olaj
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet és zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk, sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel kikeverjük.
A mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét. A mustárt a főzőtejszínnel simára keverjük és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük
A krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, melynek fasírtgolyó lesz a háza. Metélőhagyma a szarvai és 1 fekete olajbogyó a szája és a szeme. Mártást öntünk egy tányér közepére és arra helyezzük a csigát.
A fasírtcsiga mustármártáson kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 12 g
Zsír: 12 g