Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fasírtcsiga mustármártáson recept

Fasírtcsiga mustármártáson
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Fasírthoz:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 zsemle
    • 5 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Krumplipüréhez:

    • 1 kg burgonya
    • só ízlés szerint
    • 2 dl tejföl

    Mustármártáshoz:

    • 1 csapott ek finomliszt
    • 4 dl csirke alaplé
    • 2 ek mustár
    • 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
    • 2 ek citromlé
    • 5 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet és zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.

    A burgonyát meghámozzuk, sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel kikeverjük.

    A mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét. A mustárt a főzőtejszínnel simára keverjük és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük

    A krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, melynek fasírtgolyó lesz a háza. Metélőhagyma a szarvai és 1 fekete olajbogyó a szája és a szeme. Mártást öntünk egy tányér közepére és arra helyezzük a csigát.

    A fasírtcsiga mustármártáson kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 175 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 12 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá