Fasírtcsiga mustármártáson

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 zsemle
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl

Mustármártáshoz:

  • 1 csapott ek finomliszt
  • 4 dl csirke alaplé
  • 2 ek mustár
  • 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
  • 2 ek citromlé
  • 5 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet és zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel kikeverjük.

A mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét. A mustárt a főzőtejszínnel simára keverjük és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük

A krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, melynek fasírtgolyó lesz a háza. Metélőhagyma a szarvai és 1 fekete olajbogyó a szája és a szeme. Mártást öntünk egy tányér közepére és arra helyezzük a csigát.