Hozzávalók:
Fasírthoz:
Krumplipüréhez:
Mustármártáshoz:
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húshoz a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemléket. Beletesszük a tojást, fűszerpaprikát, sót, borsot, lisztet és zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk, golyókat formázunk belőle, beleforgatjuk a zsemlemorzsába és forró olajban kisütjük.
A burgonyát meghámozzuk, sós vízbe megfőzzük, leszűrjük, összenyomkodjuk és a tejföllel kikeverjük.
A mustármártáshoz forró olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk az alaplét. A mustárt a főzőtejszínnel simára keverjük és az alaplevet besűrűsítjük vele. Végül citromlével ízesítjük
A krumplipüréből csigaformát alakítunk ki, melynek fasírtgolyó lesz a háza. Metélőhagyma a szarvai és 1 fekete olajbogyó a szája és a szeme. Mártást öntünk egy tányér közepére és arra helyezzük a csigát.