Fasírtcsiga mustármártáson

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:
Fasírthoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 zsemle
  • 5 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Krumplipüréhez:

  • 1 kg burgonya
  • só ízlés szerint
  • 2 dl tejföl

Mustármártáshoz:

  • 1 csapott ek finomliszt
  • 4 dl csirke alaplé
  • 2 ek mustár
  • 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
  • 2 ek citromlé
  • 5 ek napraforgó olaj