Fasírt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40-50 dkg darált sertéshús
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 korpás zsemle,vagy 1 szelet héj nélküli barna kenyér
- 2 gerezd fokhagyma
- tej
- só, bors ízlés szerint
- csipetnyi csombor
- jó csokor petrezselyemzöld
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk fasírt por (elhagyható)
- 3 ek étolaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságú krumpli
Elkészítése:
A zsemléket egy tálba tesszük, és kb. 2-3 dl tejbe beáztatjuk.
A krumplit lereszeljük, a levét jól kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk. Reszelünk hozzá fokhagymát, hozzáadjuk a tojásokat, majd a jól kinyomkodott, ázott zsemlét.
Sózzuk, borsozzuk, paprikát, csombort, aprított petrezselymet adunk hozzá (ha szeretnénk, a fasírtport is itt adhatjuk hozzá), és alaposan összegyúrjuk. Megkóstoljuk, és ha úgy érezzük, még ízesíthetjük.
Kicsit hagyjuk pihenni a bekevert masszát, hogy az ízek összeérjenek.
Tetszőleges méretű pogácsákat formálunk vizes kézzel, és némi zsiradékon közepes lángon mindkét oldalát szép pirosra sütjük. (Oldalanként 5-6 perc, sőt én közben 2-3 percre le is fedem a serpenyőt.)
A kész húspogácsákat papírtörlőre szedjük, majd kedvünk szerint akár melegen, akár hidegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tipp:
A fasírt lazaságát az apróra reszelt nyers krumpli adja.
A másik trükk, amit szintén édesanyámtól tanultam, hogy a kész pogácsákat sem lisztbe, sem zsemlemorzsába nem forgatom, hanem csak vizes kézzel megformázom, és ezt követően sütöm.
A fasírt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 15 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 10 g