Egyszerű rántásos nudli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, összedaraboljuk és sós vízben megfőzzük.
A levét leöntjük és összetörjük, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és összegyúrjuk.
Kis darabokat vágunk a masszából és 3-4 cm hosszú nudlikat sodrunk.
A nudlikat forró, sós vízben kifőzzük és lecsepegtetjük.
Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, amit tálaláskor a nudlikra öntünk, majd megszórjuk cukorral.
Tipp:
Tehetünk rá fűszerpaprikát is, akkor a cukrot elhagyjuk és ekkor csalamádét vagy savanyú káposztát eszünk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »