Egyszerű rántásos nudli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 25 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, összedaraboljuk és sós vízben megfőzzük.
A levét leöntjük és összetörjük, hagyjuk kihűlni, majd hozzáadjuk a lisztet, a tojást és összegyúrjuk.
Kis darabokat vágunk a masszából és 3-4 cm hosszú nudlikat sodrunk.
A nudlikat forró, sós vízben kifőzzük és lecsepegtetjük.
Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, amit tálaláskor a nudlikra öntünk, majd megszórjuk cukorral.
Tipp:
Tehetünk rá fűszerpaprikát is, akkor a cukrot elhagyjuk és ekkor csalamádét vagy savanyú káposztát eszünk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »