Egyszerű kolbászos tarhonya recept
Hozzávalók:
Hozzávalók a tarhonyához:
- 3 dl tarhonya
- 6 dl víz
- 2 ek olaj
- 1 mk só
Hozzávalók a szaftos kolbászhoz:
- 5 debreceni vagy ízlés szerinti kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- őrölt bors
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk Piros Arany
- 1 mk pirospaprika
- 1 dl víz
Elkészítése:
A tarhonya készítésével kezdjük.
A tarhonyához adjuk hozzá az olajat, majd állandó kevergetés mellett, pirítsuk aranybarnára. Ezután öntsük fel a vízzel, keverjük hozzá a sót, majd lefedve addig főzzük még teljesen magába szívja a vizet, és megpuhul.
Én pl. legalacsonyabb fokozaton a mikróba főzöm készre, de betehetjük a sütőbe, vagy a tűzhely legkisebb lángján is készülhet.
A debrecenit vékonyan karikázzuk fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Amikor már kellően megpárolódott, nyomjuk hozzá a fokhagymát, adjuk hozzá a felkarikázott kolbászt, majd pirítsuk pár percig.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az ételízesítőt, a Piros Aranyat, a pirospaprikát, és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, és főzzük pár percig hogy a szaft kellően besűrűsödjön.
Amikor a tarhonya elkészült, keverjük hozzá a szaftos kolbászt, majd tálalásig tartsuk melegen.
Tálaláskor ízlés szerint salátával, savanyúsággal, csemege uborkával kínáljuk.