Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes-savanyú ropogós tofu recept

Édes-savanyú ropogós tofu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 400 ml ananászlé
    • 100 ml rizsecet
    • 120 ml ketchup
    • 140 g barna cukor vagy édesítő
    • 2 cm gyömbér
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 piros húsú paprika
    • 2 tömb füstölt tofu
    • 3 evőkanál kukoricakeményítő vagy kukoricaliszt
    • 1 teáskanál vöröshagyma por
    • 1 teáskanál fokhagyma por
    • 1 doboz ananász konzerv
    • chilipehely ízlés szerint
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A tofut nagyjából azonos méretű kockákra vágjuk. A keményítőt összekeverjük a vörös és fokhagyma porral, majd beleforgatjuk a tofukockákat úgy, hogy mindenhol befedje.

    Egy sütőpapíros tepsire tesszük úgy, hogy sehol ne tapadjanak össze, olajsprével befújjuk és 220 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük.

    Közben az ananász konzervet kibontjuk és a levét leszűrjük. Kiegészítjük annyi vízzel, hogy 4 dl legyen és hozzáadjuk az ecetet, cukrot/édesítőt és a ketchupot. Felforraljuk, majd kb 10 percig forraljuk vagy addig, amíg be ne sűrűsödik.

    A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk a paprikával és az ananásszal együtt. A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk.

    Egy nagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Ekkor hozzáadjuk a paprikát is és azzal is pirítjuk pár percig. Ekkor hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát, chilit és az ananászt is. Beleöntjük a beforralt szószt. Ha nem elég sűrű, akkor forralunk még be rajta.

    Beleforgatjuk a megsütött tofut és tetszőleges körettel táaáljuk. Én most rizst készítettem mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá