Édes-savanyú ropogós tofu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 ml ananászlé
- 100 ml rizsecet
- 120 ml ketchup
- 140 g barna cukor vagy édesítő
- 2 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 tömb füstölt tofu
- 3 evőkanál kukoricakeményítő vagy kukoricaliszt
- 1 teáskanál vöröshagyma por
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 1 doboz ananász konzerv
- chilipehely ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítése:
A tofut nagyjából azonos méretű kockákra vágjuk. A keményítőt összekeverjük a vörös és fokhagyma porral, majd beleforgatjuk a tofukockákat úgy, hogy mindenhol befedje.
Egy sütőpapíros tepsire tesszük úgy, hogy sehol ne tapadjanak össze, olajsprével befújjuk és 220 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Közben az ananász konzervet kibontjuk és a levét leszűrjük. Kiegészítjük annyi vízzel, hogy 4 dl legyen és hozzáadjuk az ecetet, cukrot/édesítőt és a ketchupot. Felforraljuk, majd kb 10 percig forraljuk vagy addig, amíg be ne sűrűsödik.
A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk a paprikával és az ananásszal együtt. A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Ekkor hozzáadjuk a paprikát is és azzal is pirítjuk pár percig. Ekkor hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát, chilit és az ananászt is. Beleöntjük a beforralt szószt. Ha nem elég sűrű, akkor forralunk még be rajta.
Beleforgatjuk a megsütött tofut és tetszőleges körettel táaáljuk. Én most rizst készítettem mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »