Édes-savanyú ropogós tofu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 400 ml ananászlé
- 100 ml rizsecet
- 120 ml ketchup
- 140 g barna cukor vagy édesítő
- 2 cm gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 tömb füstölt tofu
- 3 evőkanál kukoricakeményítő vagy kukoricaliszt
- 1 teáskanál vöröshagyma por
- 1 teáskanál fokhagyma por
- 1 doboz ananász konzerv
- chilipehely ízlés szerint
- kevés olaj
Elkészítése:
A tofut nagyjából azonos méretű kockákra vágjuk. A keményítőt összekeverjük a vörös és fokhagyma porral, majd beleforgatjuk a tofukockákat úgy, hogy mindenhol befedje.
Egy sütőpapíros tepsire tesszük úgy, hogy sehol ne tapadjanak össze, olajsprével befújjuk és 220 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Közben az ananász konzervet kibontjuk és a levét leszűrjük. Kiegészítjük annyi vízzel, hogy 4 dl legyen és hozzáadjuk az ecetet, cukrot/édesítőt és a ketchupot. Felforraljuk, majd kb 10 percig forraljuk vagy addig, amíg be ne sűrűsödik.
A hagymát meghámozzuk és feldaraboljuk a paprikával és az ananásszal együtt. A gyömbért és a fokhagymát apróra vágjuk.
Egy nagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Ekkor hozzáadjuk a paprikát is és azzal is pirítjuk pár percig. Ekkor hozzáadjuk a gyömbért, fokhagymát, chilit és az ananászt is. Beleöntjük a beforralt szószt. Ha nem elég sűrű, akkor forralunk még be rajta.
Beleforgatjuk a megsütött tofut és tetszőleges körettel táaáljuk. Én most rizst készítettem mellé.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »