Dubarry szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10-12 szelet karaj vagy tarja vagy csirkemell
- 1 kis fej karfiol
Besamelhez:
- vaj
- liszt
- tej
Elkészítése:
A húst kicsit kiütögetjük, sózzuk, borsozzuk. Kevés zsiradékon félig megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, forró vízben előfőzzük.
Egy tepsit kevés vajjal kikenjük, belehelyezzük a hússzeleteket, ráhalmozzuk a karfiolokat, és besamellel leöntjük. ( Serpenyőben vajat olvasztunk, majd apránként lisztet adunk hozzá, és felöntjük tejjel és mártás sűrűségűre főzzük.) Sütjük 190 fokon.
Önmagában is laktató étel, de krumplipürével is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »