Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cukkini csónakok recept

Cukkini csónakok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 ek sertészsír
    • 1 közepes cukkini
    • 30 dkg darált hús
    • 15 dkg sajt
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • bors
    • piros Arany
    • 1 paradicsom
    • 25 dkg paradicsompüré
    • friss, aprított bazsalikom

    Elkészítése:

    A cukkinit megmossuk és hosszában ketté vágjuk. A belsejét egy kanállal kivájjuk, de körben maradjon húsa, nehogy szétessen a csónakunk. A kivájt részt felkockázzuk és besózzuk.

    A tölteléket elkészítjük. A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk. A fokhagymát is hozzákeverjük, picit sózzuk, így a hagyma könnyebben levet ereszt. Ha megpuhult, mehet rá a darabolt paradicsom, megvárjuk, míg összeesik. Ezután mehet rá a darált hús. Fehéredésig pirítjuk a hagymával, majd felöntjük a paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg megpuhul a hús. A cukkini besózott belsejéből kinyomkodjuk a vizet és a húsos alaphoz keverjük. Picit még főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot. A bazsalikomot felaprítjuk.

    A felezett cukkiniket egy tepsibe tesszük, majd ezt a ragut belekanalazzuk a mélyedéseikbe, megszórjuk bazsalikommal és reszelt sajttal. 180 fokon sütjük kb 20 percen át, míg szép színt kap a sajt. Ez idő alatt a cukkini is megpuhul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá