Cukkini csónakok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cukkini csónakok

Hozzávalók:

  • 1 ek sertészsír
  • 1 közepes cukkini
  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg sajt
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • piros Arany
  • 1 paradicsom
  • 25 dkg paradicsompüré
  • friss, aprított bazsalikom

Elkészítése:

A cukkinit megmossuk és hosszában ketté vágjuk. A belsejét egy kanállal kivájjuk, de körben maradjon húsa, nehogy szétessen a csónakunk. A kivájt részt felkockázzuk és besózzuk.

A tölteléket elkészítjük. A hagymát apró kockákra vágjuk és a zsíron megfonnyasztjuk. A fokhagymát is hozzákeverjük, picit sózzuk, így a hagyma könnyebben levet ereszt. Ha megpuhult, mehet rá a darabolt paradicsom, megvárjuk, míg összeesik. Ezután mehet rá a darált hús. Fehéredésig pirítjuk a hagymával, majd felöntjük a paradicsommal. Sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg megpuhul a hús. A cukkini besózott belsejéből kinyomkodjuk a vizet és a húsos alaphoz keverjük. Picit még főzzük, majd elzárjuk alatta a lángot. A bazsalikomot felaprítjuk.

A felezett cukkiniket egy tepsibe tesszük, majd ezt a ragut belekanalazzuk a mélyedéseikbe, megszórjuk bazsalikommal és reszelt sajttal. 180 fokon sütjük kb 20 percen át, míg szép színt kap a sajt. Ez idő alatt a cukkini is megpuhul.