Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csülkös pacal bográcsban recept

Csülkös pacal bográcsban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
30 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    20 literes bográcshoz:

    • 30 dkg füstölt szalonna
    • 7 kg. sertéscsülök, és fejhús vegyesen
    • 5 kg. előfőzött pacal
    • 4 kg. vöröshagyma, apróra vágva
    • 1 fej fokhagyma szétnyomva
    • 5 db. zöldpaprika
    • 2 db. paradicsom,
    • 1 üveg lecsó
    • 1 – 3 db. csípős paprika, (ízlés szerint)
    • néhány babérlevél
    • kis csokor kakukkfű
    • 3 kanál házi őrölt paprika
    • só, őrölt bors

    Elkészítése:

    A hagymát a szalonna zsírján megpirítjuk kicsit, majd a zöldpaprikával, a paradicsommal, a csípős paprikával, és a lecsóval alapot készítünk. Hozzáadjuk az apróra vágott csülköt, és fejhúst, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

    Mikor a hús kezd puhulni, összekeverjük az előfőzött, konyhakész pacallal, a szétnyomott fokhagymával, néhány babérlevéllel, kevés kakukkfűvel ízesítjük.

    Kb. 1 órát főzzük együtt, közben megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek. Kevés száraz borban feloldjuk a paprikát, és a pörkölthöz hozzátöltve készre főzzük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá