Csülkös pacal bográcsban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
20 literes bográcshoz:
- 30 dkg füstölt szalonna
- 7 kg. sertéscsülök, és fejhús vegyesen
- 5 kg. előfőzött pacal
- 4 kg. vöröshagyma, apróra vágva
- 1 fej fokhagyma szétnyomva
- 5 db. zöldpaprika
- 2 db. paradicsom,
- 1 üveg lecsó
- 1 – 3 db. csípős paprika, (ízlés szerint)
- néhány babérlevél
- kis csokor kakukkfű
- 3 kanál házi őrölt paprika
- só, őrölt bors
Elkészítése:
A hagymát a szalonna zsírján megpirítjuk kicsit, majd a zöldpaprikával, a paradicsommal, a csípős paprikával, és a lecsóval alapot készítünk. Hozzáadjuk az apróra vágott csülköt, és fejhúst, megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Mikor a hús kezd puhulni, összekeverjük az előfőzött, konyhakész pacallal, a szétnyomott fokhagymával, néhány babérlevéllel, kevés kakukkfűvel ízesítjük.
Kb. 1 órát főzzük együtt, közben megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek. Kevés száraz borban feloldjuk a paprikát, és a pörkölthöz hozzátöltve készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

