Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csőben sült karfiol recept

Csőben sült karfiol
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg karfiol
    • 5 dl tej
    • 2 ek vaj
    • 4 ek liszt
    • 15 dkg kemény sajt
    • szerecsendió
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, a főzőléhez adunk kevés citromlevet.

    Leszűrjük és kivajazott jénai tál aljára vagy tepsibe rakosgatjuk.

    Elkészítjük a besamelt. A vajat felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük a langyos tejjel és sűrűre főzzük. Ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert a sajtot is belereszeljük és jól összekeverjük.

    Ha kihűlt a tojásokat is belekeverjük, szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, majd a karfiolra öntjük. A tetejére is reszelünk kevés sajtot.

    Forró sütőbe toljuk és 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felkockázva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá