Csőben sült karfiol

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csőben sült karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 5 dl tej
  • 2 ek vaj
  • 4 ek liszt
  • 15 dkg kemény sajt
  • szerecsendió
  • 2 tojás

Elkészítése:

A karfiolt megtisztítjuk és rózsáira szedjük, majd 10 percig forró, só vízben előfőzzük, a főzőléhez adunk kevés citromlevet.

Leszűrjük és kivajazott jénai tál aljára vagy tepsibe rakosgatjuk.

Elkészítjük a besamelt. A vajat felhevítjük, elkeverjük benne a lisztet, majd felöntjük a langyos tejjel és sűrűre főzzük. Ne legyen túl sűrű, inkább hígabb, mert a sajtot is belereszeljük és jól összekeverjük.

Ha kihűlt a tojásokat is belekeverjük, szerecsendiót reszelünk ízesítésként a mártáshoz, majd a karfiolra öntjük. A tetejére is reszelünk kevés sajtot.

Forró sütőbe toljuk és 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Felkockázva tálaljuk.