Csirkenyak pörkölt recept

Hozzávalók:
- csirkenyak ízlés szerinti mennyiség, de ezen recept alapján másfajta nyakból is készíthető például: kacsa, liba vagy pulyka (utóbbival könnyebb jól lakni)
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- zsiradék (olaj vagy sertés zsír)
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- továbbá, ha van friss vagy télire bespájzolt medvehagyma, nyugodtan tegyünk hozzá egy keveset
Elkészítése:
A nyakat jól átmossuk, hártyáktól, nem oda illő elemektől megtisztítjuk.
A hagymát kockára vágjuk, majd a medvehagymával együtt zsiradékon, só hozzáadásával megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a nyakat, felengedjük vízzel, majd visszatesszük főni. Közben egészben vagy aprítva hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot.
Mielőtt kész lenne a borssal fűszerezzük, kóstoljuk, ha kell ízesítünk rajta és végül puhára főzzük.
Főtt burgonyával melegen tálaljuk. Tésztával, azért nem javasolnám, mert így nagyobb esély van a jóllakottság érzésének elérésére! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »