Csirkenyak pörkölt recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- csirkenyak ízlés szerinti mennyiség, de ezen recept alapján másfajta nyakból is készíthető például: kacsa, liba vagy pulyka (utóbbival könnyebb jól lakni)
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- zsiradék (olaj vagy sertés zsír)
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- továbbá, ha van friss vagy télire bespájzolt medvehagyma, nyugodtan tegyünk hozzá egy keveset
Elkészítése:
A nyakat jól átmossuk, hártyáktól, nem oda illő elemektől megtisztítjuk.
A hagymát kockára vágjuk, majd a medvehagymával együtt zsiradékon, só hozzáadásával megpirítjuk. Félrehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a nyakat, felengedjük vízzel, majd visszatesszük főni. Közben egészben vagy aprítva hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot.
Mielőtt kész lenne a borssal fűszerezzük, kóstoljuk, ha kell ízesítünk rajta és végül puhára főzzük.
Főtt burgonyával melegen tálaljuk. Tésztával, azért nem javasolnám, mert így nagyobb esély van a jóllakottság érzésének elérésére! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.