Csirkemell aszalt gyümölcsökkel őzgerincben recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 15 szelet bacon
- 10 dkg reszelt trappista sajt
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 10 evőkanál darált dió
- 1 kávéskanál só (vagy ízlés szerint – és attól is függ, mennyire sós a bacon)
- 1 csipet őrölt bors
- 1 evőkanál liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg aszalt szilva
- 10 dkg aszalt sárgabarack
- 2 dl főzőtejszín
- vaj, vagy margarin a forma kikenéséhez
- 1 csapott evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet és felkockázom. Sózom, borsozom, összekeverem, és megforgatom az 1 evőkanál lisztben. Az aszalt gyümölcsöket apró darabra vágom. A kétféle reszelt sajtot és a darált diót összekeverem, hozzáadom a tojásokat és a tejszínt, majd alaposan összekeverem, beleteszem a csirkemellet, az asztalt szilvát, barackot, és ezzel is jól elkeverem.
Az őzgerincformát kivajazom, a bacon szeleteket sorban belefektetem a formába úgy, hogy először az egyik, majd a másik oldalán túl lógjon a szalonna. Belehalmozom a csirkemelles masszát, elegyengetem, ráhajtogatom a bacont.
A formát ráteszem egy sütőpapíros tepsire, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 35-40 percig sütöm. Ezután kiborítom a formából a sütőpapíros tepsire és 200 fokon hagyom egy kicsit pirulni a másik oldalát is kb. 10 percig.
Tipp:
Az ünnepi asztalra is méltó, az alkalomnak megfelelő díszítéssel.