Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet megmosom, papírtörlővel leitatom róla a felesleges vizet és felkockázom. Sózom, borsozom, összekeverem, és megforgatom az 1 evőkanál lisztben. Az aszalt gyümölcsöket apró darabra vágom. A kétféle reszelt sajtot és a darált diót összekeverem, hozzáadom a tojásokat és a tejszínt, majd alaposan összekeverem, beleteszem a csirkemellet, az asztalt szilvát, barackot, és ezzel is jól elkeverem.
Az őzgerincformát kivajazom, a bacon szeleteket sorban belefektetem a formába úgy, hogy először az egyik, majd a másik oldalán túl lógjon a szalonna. Belehalmozom a csirkemelles masszát, elegyengetem, ráhajtogatom a bacont.
A formát ráteszem egy sütőpapíros tepsire, és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben 35-40 percig sütöm. Ezután kiborítom a formából a sütőpapíros tepsire és 200 fokon hagyom egy kicsit pirulni a másik oldalát is kb. 10 percig.
Az ünnepi asztalra is méltó, az alkalomnak megfelelő díszítéssel.