Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemájrizottó recept

Csirkemájrizottó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemáj
    • 30 dkg rizs (kb 1 bögre)
    • 1 fej hagyma
    • 30 dkg mexikói zöldségkeverék
    • bors
    • delikát
    • olaj

    Elkészítése:
    Kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a zöldségkeveréket és azt is alaposan átpirítjuk, hogy az ízek jól kijöjjenek. Nagyon kevés vízzel kicsit pároljuk a zöldséget, addig apró kockákra vágjuk a májat. Ha a zöldség újra zsírjára pirult, akkor beletesszük a májat, óvatosan átforgatjuk, hogy minden oldala megpiruljon. Borsozzuk és rövid ideig kevés vízzel főzzük. Közben kevés olajon megpirítjuk a rizst, ha már jól kifehéredett, akkor ráöntünk kétszeres mennyiségű vizet. Sóval, delikáttal ízesítjük és készre főzzük. Ha kész, akkor összekeverjük a májas raguval. Kis ideig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
    Jó étvágyat hozzá!

    Tipp:

    A zöldségkeveréket természetesen lehet helyettesítheti a friss zöldség is. Én a delikátot nem nagyon kedvelem, ezért ha tehetem lefagyasztott húslevessel szoktam főzni a rizst.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá