Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csicseriborsós csirkés egytál recept

Csicseriborsós csirkés egytál
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 10 dkg füstölt császárszalonna
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 paradicsom
    • 20 dkg cukkini
    • 1 ü. csicseriborsó
    • olaj
    • bors

    Elkészítése:

    A hagymát finomra aprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a szalonnát is, kicsit átpirítjuk, azután rázúzzuk a fokhagymát. A csirkemellet és a paradicsomot kockára vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és feltesszük főni.

    A cukkinit megmossuk, hosszában negyedre vágjuk, kb. fél centis darabokra szeleteljük és mikor a hús félig megpuhult, rátesszük, fedő alatt készre főzzük. A csicseriborsót lecsöpögtetjük, majd a cukkinis húshoz adjuk, összeforraljuk és már fogyaszthatjuk is.

    Tipp:

    Ha valaki nem szereti a csicseriborsót, használhat helyette fehér babot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá