Csicseriborsós csirkés egytál

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg füstölt császárszalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 20 dkg cukkini
  • 1 ü. csicseriborsó
  • olaj
  • bors

Elkészítése:

A hagymát finomra aprítjuk, a szalonnát apró kockákra vágjuk. Kevés olajon a hagymát rövid ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a szalonnát is, kicsit átpirítjuk, azután rázúzzuk a fokhagymát. A csirkemellet és a paradicsomot kockára vágjuk és a hagymához adjuk, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi és feltesszük főni.

A cukkinit megmossuk, hosszában negyedre vágjuk, kb. fél centis darabokra szeleteljük és mikor a hús félig megpuhult, rátesszük, fedő alatt készre főzzük. A csicseriborsót lecsöpögtetjük, majd a cukkinis húshoz adjuk, összeforraljuk és már fogyaszthatjuk is.

Tipp:

Ha valaki nem szereti a csicseriborsót, használhat helyette fehér babot.