Csevapcsicsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg marha lapocka, vagy nyak
- 25 dkg sertés tarja, vagy dagadó
- 25 dkg bárányhús
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 kk szódabikarbóna
- só
- őrölt bors
- szárított, vagy friss kakukkfű
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 dl csont alaplé, vagy szódavíz
- kevés étolaj
Elkészítése:
A húsokat kétszer ledaráljuk, közben keverednek. A nagyon apróra vágott, vagy szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, csont alaplével (használnak hozzá szódavizet is), őrölt pirospaprikával jól elkeverjük, alaposan összedolgozzuk, majd minimum 1 éjszakára, de inkább kettőre lefóliázott edényben hűtőbe tesszük. Ez idő alatt a szódabikarbóna kifejti jótékony hatását, és megpuhítja a rostokat. Így a fűszerek könnyebben beleivódnak a húsokba, ezzel teljes értékűvé téve azok ízét.
Én mielőtt pihentetném a húst, megkóstolom mint a kolbászhúst, hiszen csak akkor érzem, szükséges-e valami még hozzá! Ezután kolbászkákat formálunk belőle, majd rácson, kevés olajjal megkenve megsütjük.
A csevapot hagyományosan vöröshagymával, más területeken ajvárral, néhol sült krumplival tálalják.
Tipp:
A Balkánon, főleg Szerbiában honos étel.
A húsok minősége nagyon fontos! Ne száraz húsokat válasszunk, mint a karaj, vagy comb, hanem igyekezzünk zsírosabbakat keresni. A bárány esetében mindegy, hiszen azt különleges, egyedi íze miatt adjuk a keverékhez
A csevapcsicsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »