Csevapcsicsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg marha lapocka, vagy nyak
- 25 dkg sertés tarja, vagy dagadó
- 25 dkg bárányhús
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1 kk szódabikarbóna
- só
- őrölt bors
- szárított, vagy friss kakukkfű
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 1 dl csont alaplé, vagy szódavíz
- kevés étolaj
Elkészítése:
A húsokat kétszer ledaráljuk, közben keverednek. A nagyon apróra vágott, vagy szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, csont alaplével (használnak hozzá szódavizet is), őrölt pirospaprikával jól elkeverjük, alaposan összedolgozzuk, majd minimum 1 éjszakára, de inkább kettőre lefóliázott edényben hűtőbe tesszük. Ez idő alatt a szódabikarbóna kifejti jótékony hatását, és megpuhítja a rostokat. Így a fűszerek könnyebben beleivódnak a húsokba, ezzel teljes értékűvé téve azok ízét.
Én mielőtt pihentetném a húst, megkóstolom mint a kolbászhúst, hiszen csak akkor érzem, szükséges-e valami még hozzá! Ezután kolbászkákat formálunk belőle, majd rácson, kevés olajjal megkenve megsütjük.
A csevapot hagyományosan vöröshagymával, más területeken ajvárral, néhol sült krumplival tálalják.
Tipp:
A Balkánon, főleg Szerbiában honos étel.
A húsok minősége nagyon fontos! Ne száraz húsokat válasszunk, mint a karaj, vagy comb, hanem igyekezzünk zsírosabbakat keresni. A bárány esetében mindegy, hiszen azt különleges, egyedi íze miatt adjuk a keverékhez
A csevapcsicsa kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 16 g
Szénhidrát: 1 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »