Cseh burgonyatekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához :
- 40 dkg főtt, áttört burgonya
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kiskanálnyi zsír
- só, törött bors
A töltelékhez:
- 30 dkg darált sonka
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kb 1 dl tejföl, só
- tetejére 5 dkg vaj vagy margarin
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, és egy kizsírozott konyharuhára kb. egy centi vastagra téglalap alakban kinyújtjuk. Megkenjük a kockákra vágott szalonna, sonka, sóval és vagdalt petrezselyemmel ízesített tejföl keverékével, összegöngyöljük és a konyharuhába bekötjük. Lobogó sós vízben kb. egy fél óráig főzzük, majd a ruhából kibontva, forró tálra fektetjük.Tetejét vajban (vagy margarinban) pirított zsemlemorzsával szórjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

