Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseh burgonyatekercs recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához :

    • 40 dkg főtt, áttört burgonya
    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kiskanálnyi zsír
    • só, törött bors

    A töltelékhez:

    • 30 dkg darált sonka
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • kb 1 dl tejföl,  só
    • tetejére 5 dkg vaj vagy margarin
    • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Összegyúrjuk a tésztához valókat, és egy kizsírozott konyharuhára kb. egy centi vastagra téglalap  alakban kinyújtjuk.  Megkenjük a kockákra vágott szalonna, sonka, sóval és vagdalt petrezselyemmel ízesített tejföl keverékével, összegöngyöljük és a konyharuhába bekötjük.  Lobogó sós vízben kb. egy fél óráig főzzük, majd a ruhából kibontva, forró tálra fektetjük.Tetejét vajban (vagy  margarinban)  pirított zsemlemorzsával szórjuk be.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá