Cseh burgonyatekercs recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
A tésztához :
- 40 dkg főtt, áttört burgonya
- 15 dkg liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kiskanálnyi zsír
- só, törött bors
A töltelékhez:
- 30 dkg darált sonka
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kb 1 dl tejföl, só
- tetejére 5 dkg vaj vagy margarin
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, és egy kizsírozott konyharuhára kb. egy centi vastagra téglalap alakban kinyújtjuk. Megkenjük a kockákra vágott szalonna, sonka, sóval és vagdalt petrezselyemmel ízesített tejföl keverékével, összegöngyöljük és a konyharuhába bekötjük. Lobogó sós vízben kb. egy fél óráig főzzük, majd a ruhából kibontva, forró tálra fektetjük.Tetejét vajban (vagy margarinban) pirított zsemlemorzsával szórjuk be.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.