Cseh burgonyatekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához :
- 40 dkg főtt, áttört burgonya
- 15 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kiskanálnyi zsír
- só, törött bors
A töltelékhez:
- 30 dkg darált sonka
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 csokor petrezselyemzöld
- kb 1 dl tejföl, só
- tetejére 5 dkg vaj vagy margarin
- 3-4 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, és egy kizsírozott konyharuhára kb. egy centi vastagra téglalap alakban kinyújtjuk. Megkenjük a kockákra vágott szalonna, sonka, sóval és vagdalt petrezselyemmel ízesített tejföl keverékével, összegöngyöljük és a konyharuhába bekötjük. Lobogó sós vízben kb. egy fél óráig főzzük, majd a ruhából kibontva, forró tálra fektetjük.Tetejét vajban (vagy margarinban) pirított zsemlemorzsával szórjuk be.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

