Cseh burgonyatekercs

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához :

  • 40 dkg főtt, áttört burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 kiskanálnyi zsír
  • só, törött bors

A töltelékhez:

  • 30 dkg darált sonka
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • kb 1 dl tejföl,  só
  • tetejére 5 dkg vaj vagy margarin
  • 3-4 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

Összegyúrjuk a tésztához valókat, és egy kizsírozott konyharuhára kb. egy centi vastagra téglalap  alakban kinyújtjuk.  Megkenjük a kockákra vágott szalonna, sonka, sóval és vagdalt petrezselyemmel ízesített tejföl keverékével, összegöngyöljük és a konyharuhába bekötjük.  Lobogó sós vízben kb. egy fél óráig főzzük, majd a ruhából kibontva, forró tálra fektetjük.Tetejét vajban (vagy  margarinban)  pirított zsemlemorzsával szórjuk be.