Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis bab tortilla köntösben recept

Chilis bab tortilla köntösben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Chilis babhoz:

    • 50 dkg darált hús (jó esetben marha, normál esetben sertés)
    • 2 nagy fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • pirospaprika
    • Chilli (hagyományos paprika, por, szósz vagy mag formájában)
    • kevés curry por
    • só, bors
    • 500 gr paradicsompüré
    • 2 db vörös bab konzerv lével együtt
    • 1 kukorica konzerv
    • 1 jó evőkanálnyi cukrozatlan (legjobb a holland) kakaópor

    Tortillákhoz (kb. 14 darabhoz):

    • 3,5 dl víz
    • 35 dkg finomliszt
    • 25 dkg rétesliszt
    • 15 dkg kukoricaliszt
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 dkg só
    • bors

    Elkészítése:

    A hagymát apróra kockázzuk és olívaolajon jól megdinszteljük. Azonnal sózzuk, ha kell kevés vizet öntünk alá, hogy le ne égjen.

    Ha puha, rádobjuk a felaprított fokhagymát, majd felöntjük kevés vízzel és megszórjuk pirospaprikával, sóval, borssal.

    Erre az alapra tesszük rá a darált húst, fehéredésig kevergetjük kicsit, majd a paradicsompürét rányomjuk.

    Mehet rá a chilli, ízlés szerint fűszerezhetjük is.

    Üntsünk rá pár deci vizet is és főzzük puhára a húst.Ahogy megpuhult, öntsük bele a babkonzervet és pár perc alatt melegítsük össze őket. Forraljuk újra.

    Amikor kész, zárjuk el a lángot, majd a kukoricát (lé nélkül) keverjük bele. Kóstoljuk, ízesítsük, ha kell sózzuk, locsoljuk chilli szósszal.

    Ezután keverjünk bele egy jó evőkanál kakaóport. és tegyük be 200 fokra a sütőbe.

    Ha alig lenne leve, öntsünk rá pici vizet és leverjük el, hogy legyen minek elpárolognia.

    Akkor lesz készen, amikor szépen összesül a sütőben. Még nem száradt ki, van némi leve, de nem folyik, szép sűrű és illatozik rendesen.

    Figyeljünk oda, ne égessük meg.

    A tortilla elkészítése:

    Menet közben míg fől, vagy sül, elkészíthetjük pikk-pakk a tortilla tésztát.

    Sima tésztává gyúrjuk a tészta hozzávalóit. Ahogy sima, lefedve tegyük pihenni a hűtőbe, de azonnal is süthetjük.

    Egyenként a legjobb ha kb. 8 dkg-ot nyomnak.Kigombócoljuk az adagokat, majd egyesével szépen kinyújtjuk.

    Egy palacsintasütőthevítsd fel szárazon és azon süsd ki a szinte átlátszóra nyújtott lapokat.

    Ha lisztezett deszkán nyújtottad, akkor minden lap után ki kell törölni a lisztet a serpenyőből, különben leég.

    Addig sütöd 1-1 oldalát, míg szép kis pöttyök nem lesznek rajta. Ne süsd túl, mert túl merev lesz és törni fog, ha hajtani szeretnéd.

    Tipp:

    A betöltésnél ne pakold meg nagyon cuccal, mert esélytelen feltekerni. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá