Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chili con carne – chilis bab recept

Chili con carne – chilis bab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4-5 szelet bacon szalonna
    • 1 fej hagyma
    • 50 dkg darált hús
    • 1-2 konzerv bab (vörös bab való hozzá, nálunk ezúttal fehérből készült)
    • mexikói fűszerkeverék
    • chili paprika
    • 500 ml paradicsomlé
    • kevés olaj
    • liszt a rántáshoz
    • 2 babérlevél
    • 2 gerezd fokhagyma

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockákra vágom és megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát is, majd a darált húst, fehéredésig pirítom. Ezután jöhetnek a fűszerek is. Só, bors, mexikói fűszerkeverék, és 1 db apróra vágott chili paprika. Hozzáadom a préselt fokhagymát is. Állandó keverés mellett nagyjából 10-12 percig pároljuk.

    Ezalatt a hús is átsül. Most már hozzáadhatjuk a babot és a kukoricát is. Készítek egy világos rántást, beleöntöm a paradicsomlevet és a húshoz adom. (annyit öntsünk hozzá, amennyit gondolunk, nem mindenki szeretni sok lével a babot)

    Viszonylag gyorsan elkészül és ropogós fehér kenyérrel fogyasztva az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá