Chili con carne – chilis bab

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet bacon szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 1-2 konzerv bab (vörös bab való hozzá, nálunk ezúttal fehérből készült)
  • mexikói fűszerkeverék
  • chili paprika
  • 500 ml paradicsomlé
  • kevés olaj
  • liszt a rántáshoz
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése:

A szalonnát apró kockákra vágom és megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát is, majd a darált húst, fehéredésig pirítom. Ezután jöhetnek a fűszerek is. Só, bors, mexikói fűszerkeverék, és 1 db apróra vágott chili paprika. Hozzáadom a préselt fokhagymát is. Állandó keverés mellett nagyjából 10-12 percig pároljuk.

Ezalatt a hús is átsül. Most már hozzáadhatjuk a babot és a kukoricát is. Készítek egy világos rántást, beleöntöm a paradicsomlevet és a húshoz adom. (annyit öntsünk hozzá, amennyit gondolunk, nem mindenki szeretni sok lével a babot)

Viszonylag gyorsan elkészül és ropogós fehér kenyérrel fogyasztva az igazi.