Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás lasagne recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,2 kg burgonya
    • 80 dkg darált hus
    • 2 fej vöröshagyma
    • 6 dl tej
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg sajt
    • 8 dkg liszt
    • kis só, fekete bors
    • szárított bazsalikom
    • 1 paradicsom konzerv , olaj

    Elkészítése:
    A vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a darált húst és lassan párolni kezdjük. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. Vajban megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel,sózzuk, és habverővel simára keverjük. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet,sózzuk, fűszerezzük. Esetleg kevés vizet aláöntve puhára főzzük. A burgonya felét tepsibe tesszük, ráöntjük a besamel mártás felét és rászedjük a húst. Elosztjuk rajta a maradék burgonyát, befedjük a mártás másik felével,és megszórjuk reszelt sajttal.  Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40-50 perc alatt megsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá