Burgonyás lasagne

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1,2 kg burgonya
  • 80 dkg darált hus
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg sajt
  • 8 dkg liszt
  • kis só, fekete bors
  • szárított bazsalikom
  • 1 paradicsom konzerv , olaj

Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk, és olajon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a darált húst és lassan párolni kezdjük. Közben a burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. Vajban megpirítjuk a lisztet, felöntjük a tejjel,sózzuk, és habverővel simára keverjük. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom konzervet,sózzuk, fűszerezzük. Esetleg kevés vizet aláöntve puhára főzzük. A burgonya felét tepsibe tesszük, ráöntjük a besamel mártás felét és rászedjük a húst. Elosztjuk rajta a maradék burgonyát, befedjük a mártás másik felével,és megszórjuk reszelt sajttal.  Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 40-50 perc alatt megsül.