Bújtatott fasírt recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 1 db zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fekete bors
- piros paprika
- 1 kg burgonya
- vaj
- 0,5 dl tej
- só
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük. A húshoz keverjük és a szokásos módon fasírozottat készítünk. Cipóvá formázzuk és alufóliával letakarva 30 percig sütjük 200 fokos sütőben. A burgonyát megpucoltjuk, kis kockákra vágjuk és megfőzzük. Összetörjük, hozzáadjuk a tejet és a vajat, majd sóval és borssal ízesítjük. Kivesszük a sütőből a fasírtot és a pürét rákenjük. Elsimítjuk, rászórjuk a sajtot és meglocsoljuk a szafttal. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »