Bújtatott fasírt recept
Hozzávalók:
- 0,5 kg darált hús
- 1 db zsemle
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - só
- őrölt fekete bors
- piros paprika
- 1 kg burgonya
- vaj
- 0,5 dl tej
- só
- 5 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés zsiradékon megdinszteljük. A húshoz keverjük és a szokásos módon fasírozottat készítünk. Cipóvá formázzuk és alufóliával letakarva 30 percig sütjük 200 fokos sütőben. A burgonyát megpucoltjuk, kis kockákra vágjuk és megfőzzük. Összetörjük, hozzáadjuk a tejet és a vajat, majd sóval és borssal ízesítjük. Kivesszük a sütőből a fasírtot és a pürét rákenjük. Elsimítjuk, rászórjuk a sajtot és meglocsoljuk a szafttal. Visszatesszük a sütőbe és szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »



